Rijbewijskeuring

Rijbewijskeuring

rijbewijsVanaf uw 70ste jaar is voor de verlenging van uw rijbewijs B/E een medische keuring nodig. Tijdens deze keuring wordt gekeken of u aan de normen voldoet om een voertuig te besturen.

De procedure

Voordat u naar de keuring komt, moet u een aantal zaken regelen. Op het gemeentehuis moet u het formulier “Eigen verklaring met Geneeskundig verslag” halen, u moet daarvoor betalen. Deze verklaring kunt u zelf invullen. De arts (niet uw eigen huisarts) vult tijdens de keuring zijn deel van de geneeskundige verklaring in. De eigen verklaring stuurt u naar het CBR in de antwoordenveloppe. Het is mogelijk dat de medische dienst van het CBR aanvullende informatie vraagt, het kan dus wat langer duren voordat u thuis bericht ontvangt. Zodra u de “Verklaring van geschiktheid” van het CBR ontvangen heeft, kunt u bij de gemeente uw rijbewijs laten verlengen.

De keuring

Tijdens de keuring wordt uw algemene lichamelijke en geestelijke conditie en het functioneren van armen, benen en wervelkolom beoordeeld. Daarnaast wordt de bloeddruk gemeten en wordt de urine onderzocht. Ook zal er een ogentest uitgevoerd worden om uw gezichtsscherpte te bepalen (met en zonder eventuele bril of contactlenzen).

Wat moet u meenemen naar de keuring?

  • Uw rijbewijs
  • Indien u medicijnen gebruikt, neem deze dan mee
  • De “Eigen verklaring met Geneeskundig verslag”
  • Indien u brildragend bent: uw bril (of contactlenzen) (let op: wanneer u niet recent uw ogen heeft laten opmeten raden wij u aan om eerst langs een opticien te gaan).
  • Verse urine

De kosten

De kosten van de medische keuring bedragen € 50,-. We verzoeken u om het geld gepast mee te nemen.